Om OdenLab

OdenLab AB är ett riktigt fotolabb som funnits vid Odenplan sedan 1989.

Det är med viss stolthet vi fortfarande framkallar analog film – både färg (process C-41) och svartvit (S/V). Och det kommer vi fortsätta med!

En oöverskådlig mängd bilder av olika format har under åren passerat genom våra händer. Vi har såklart med åren anpassat oss lite till marknaden och utvecklat vårt produktsortiment. Förutom att framkalla film utför vi olika typer av skanningar (Frontier, påsikt (fysisk bilder, illustrationer, konstverk osv.), proskanning – Imacon), framkallar fysiska bilder från dina digitala original – små och jättestora. Vi kan reproducera fysiska pappersbilder när du tappat bort negativet, vi utför retuscharbeten, fotoböcker och olika typer av monteringar att sätta upp på väggen. Vi säljer också ramar till i princip alla storlekar av bilder som vi producerar.

Som mest bestod OdenLab AB av fem butiker i olika delar av Stockholms innerstad. Nu finns vi där vi började, på Vidargatan vid Odenplan. Oavsett marknadens svängningar har vårt främsta fokus alltid varit hög kvalitet och bra service. Utvecklingen har gått framåt och idag finns vi även online och därigenom tillgängliga i hela Sverige. Välkommen!

OdenLab – fotolabb mitt i Vasastan

Caroline Elofsson

Produktionschef/ägare

Caroline är produktionschef och ny ägare av OdenLab. Hon har jobbat på OdenLab i 20 år och besitter en ovärderlig kunskap och erfarenhet av vår verksamhet, produktion och produktsortiment. Hon har ett öga för detaljer som ingen annan och säkrar att alla våra produkter håller den höga kvalitet som förväntas av oss.

Nu driver hon OdenLab vidare tillsammans med sin kompanjon Hanna.

caroline@odenlab.se

Hanna Frick

Marknadschef/ägare

Hanna är marknadschef och ny ägare av OdenLab. Hon har tidigare arbetat på OdenLab, i labbet och med retusch, skanning och storformat. Men det var väldigt många år sedan nu. De senaste två decennierna har hon jobbat inom reklam, drivit modemagasinet Fashion Tale Magazine och skaffat sig bra med erfarenhet inom besöksnäring och arkitekturbransch där hon arbetat som kommunikations-/ och marknadsansvarig.

Nu driver hon OdenLab vidare tillsammans med sin kompanjon Caroline.

Wojtek Jasinski

Pensionerad VD & fd ägare

Wojtek grundade OdenLab 1989 och drev sedan bolaget under 30 år innan han 2019 sålde bolaget till de två tidigare anställda – Caroline Elofsson och Hanna Frick som idag driver OdenLab vidare.

wojtek@odenlab.se